EURO 2020: Spinazzola sa vážne zranil, Taliani chcú zabojovať aj za neho

NETKY.SK • 3 Júl 2021, 17:25 • 2 min
EURO 2020: Spinazzola sa vážne zranil, Taliani chcú zabojovať aj za neho

Včerajší štvrťfinálový zápas majstrovstiev Európy medzi Talianskom a Belgickom mal pre hráčov a fanúšikov azúrových horkosladkú príchuť. Squadra si síce po skvelom výkone zabezpečila postup do semifinále, prišla však o zraneného Leonarda Spinazzolu.

slovakia

left justify in out

Krajný obranca AS Rím pricestoval na šampionát vo fantastickej forme a patril k najlepším hráčom na turnaji. Verejnosť udivoval hlavne svojou kondíciou, v 77. minúte včerajšieho merania síl mu však počas šprintu za loptou rupla achillovka a z trávniku sa porúčal v slzách na nosidlách. Podľa predbežných odhadov mu hrozí niekoľkomesačná pauza a s určitosťou vynechá značnú časť novej sezóny.

 

 

"Toto si nezaslúžil. Bol jedným z našich najlepších hráčov na turnaji, a aj ak by v ďalších zápasoch nehral, stále ním bude. Sme veľmi smutní. To, čo sa mu stalo, vyzerá veľmi vážne. Je to pre nás veľká strata. Skúsime sa dostať cez všetkých už len kvôli nemu,“ prezradil tréner Roberto Mancini (ktorého doplnil útočník Lorenzo Insigne – pozn.), ktorý vhodne zvolenou stratégiou vygumoval hviezdnu ofenzívu Belgičanov. Tí sa zmohli len na jeden gól z pokutového kopu, ktorý bol navyše odpískaný veľmi prísne. Taliani po zásahoch Barellu a Insigneho potvrdili rolu mierneho favorita a v semifinále ich čaká Španielsko.

 

 

„Teraz sa futbalom naozaj bavím. Nikdy som nehral s takým úsmevom na tvári ako teraz. Je to ako ísť kopať na dvor s kamarátmi, keď som počas týždňa doma. Podľa mňa je našim tajomstvom to, že takto uvoľnene hrajú všetci. Som šťastný, že som strelil gól. Bol to skvelý zásah ale hlavné je, že sme vyhrali,“ vyjadril sa šťastný strelec SSC Neapol. Jeho zásah bol jubilejným 90. gólom Talianska pod vedením Roberta Manciniho.

 

Taliani navyše predĺžili svoju obdivuhodnú sériu bez prehry na 32 zápasov v rade, čím vylepšili vlastné maximum. Dokonca zvíťazili v pätnástich po sebe idúcich zápasoch a ich semifinálový duel so Španielmi bude odvetou osemfinále posledného EURA v roku 2016, v ktorom Taliani triumfovali v pomere 2:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies