EURO 2020: Slovensko dokázalo poraziť Poľsko 2:1! Vygumovali sme najlepšieho hráča sveta!

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 20:44 • 2 min
EURO 2020: Slovensko dokázalo poraziť Poľsko 2:1! Vygumovali sme najlepšieho hráča sveta!

PETROHRAD - Slovensko má prvé tri body do tabuľky E-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale. V pondelok podvečer v Petrohrade Slováci zdolali Poliakov 2:1 (1:0) a posilnili svoje postupové ambície do vyraďovacej časti turnaja.

slovakia

left justify in out

Na prvom slovenskom góle mal okrem Róberta Maka podiel aj brankár Poľska Wojciech Szczesny. Poliaci hneď po zmene strán vyrovnali, ale dôležitým okamihom zápasu v Gazprom Arene bolo vylúčenie poľského stredopoliara Grzegorza Krychowiaka v 62. min, po ktorom strelil slovenský stopér Milan Škriniar víťazný gól.

 

 

Ďalší program našich 
Druhý diel slovenského vystúpenia na EURO 2020 príde na rad opäť v Petrohrade, v piatok 18. júna od 15.00 h SELČ nastúpia zverenci Štefana Tarkoviča proti Švédom. Účinkovanie v E-skupine potom zakončia 23. júna v Seville proti domácim Španielom (18.00).

 

img


Slováci začali podľa predpokladov v hlbšom defenzívnom bloku, ale Poliaci z územnej prevahy v úvodnej desaťminútovke vyťažili iba jednu zablokovanú strelu obávaného kanoniera Lewandowského. 

 

EURO 2020: Online zápas Slovensko - Poľsko


Marek Hamšík (kapitán a stredopoliar SR): "Nedá sa ani opísať, čo prežívame - je to fantázia. Málokto to asi čakal, Išli sme za víťazstvom. Pomohlo nám vylúčenie Krychowiaka, vkročiť takto do turnaja majstrovstiev Európy je niečo úžasné....Proti Švédom nás toto víťazstvo nakopne, ale nesmieme mať veľké oči. Musíme zostať pri zemi."

Milan Škriniar (obranca SR, strelec víťazného gólu a muž zápasu): "Samozrejme, veľká spokojnosť aj radosť. Vedeli sme, že Poliaci majú silný tím, ale vedeli sme, že keď budeme 'makať' všetci ako jeden muž, budeme odmenení...Myslím si, že celé mužstvo si veľmi dobre rozumieme. Tešíme sa z víťazstva, ale od zajtra sa už pripravujeme na ďalší zápas."

 

 

E-skupina ME vo futbale - pondelok - Petrohrad (Rus.):

Poľsko - Slovensko 1:2 (0:1)
Góly: 46. Linetty - 18. Szczesny (vlastný), 69. Škriniar
ŽK: 22. Krychowiak - 20. Hubočan, ČK: 62. Krychowiak (Poľ.), rozhodovali: Hategan - Ghinguleac, Gheorge (všetci Rum.)

 

Zostavy:
Poľsko: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus - Linetty (74. Frankowski), Krychowiak, Klich (85. Moder) - Jóžwiak, Lewandowski, Zieliňski (85. Swderski)
 

SR: Dúbravka - Pekarík (79. Koscelník), Škriniar, Šatka, Hubočan - Haraslín (87. Ďuriš), Kucka, Hromada (79. Hrošovský), Mak (87. Suslov) - Hamšík, Duda (90.+ Greguš)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies