EURO 2020: Ronaldo vyrovnal rekord Daeího v počte reprezentačných gólov

NETKY.SK • 24 Jún 2021, 16:52 • 2 min
EURO 2020: Ronaldo vyrovnal rekord Daeího v počte reprezentačných gólov

Súboj úradujúcich majstrov sveta a Európy včera priniesol remízu. Francúzi a Portugalci sa rozišli nerozhodne 2:2, pričom oba góly portugalského tímu strelil Cristiano Ronaldo.

slovakia

left justify in out

Hráč talianskeho Juventusu dvakrát skóroval z pokutového kopu a svojmu tímu zaistil miestenku do osemfinále, kde sa Portugalsko stretne s Belgickom.

 

EURO 2020: Skupinu smrti vyhralo Francúzsko! Maďari trápili všetkých favoritov, no nakoniec končia

 

Postup bol pre 36-ročného kanoniera sladký aj kvôli faktu, že sa mu v zápase podarilo vyrovnať rekord iránskeho reprezentanta Aliho Daeího, ktorý v národnom tíme nastrieľal 109 gólov.

 

 

Hoci bol rekord samozrejme impozantný, treba dodať, že Daeí hrával na reprezentačnej úrovni v oblasti Ázie, ktorá sa s Európou či Južnou Amerikou kvalitatívne porovnávať nedá. Aj preto je vyrovnanie rekordu z pohľadu Ronalda, ktorý nastupuje proti silnejším európskym výberom, hodné uznania. Netreba zabúdať ani na to, že Ronaldo sa môže v tabuľke najlepších strelcov osamostatniť už po osemfinálovom dueli s Belgickom.

 

Úspešnému strelcovi zagratuloval aj samotný Daeí. „Blahoželám Christianovi. Som poctený, že tento úctyhodný počin patrí Ronaldovi,“ napísal na Instagram hráč, ktorý sa ako jeden z mála Iránčanov presadil aj v európskom futbale. V nemeckej Bundeslige strávil v troch kluboch tri sezóny, v roku 1999 s Bayernom Mníchov získal domáci titul a zahral si vo finále Ligy majstrov.

 

img

 

Ronaldo navyše vytvoril ďalší rekord, pretože na majstrovstvách sveta a Európy strelil dokopy 21 gólov, čím prekonal nemeckého reprezentanta Miroslava Kloseho (19). Za uplynulých 45 zápasov v drese Portugalska navyše skóroval už 48-krát. Ronaldo je takisto najlepším strelcom histórie Realu Madrid a Ligy majstrov.

 

Portugalský ostrostrelec neprežil s Juventusom úspešnú sezónu a aj napriek jeho 36 gólom vo všetkých súťažiach sa klub po deviatich majstrovských tituloch v rade umiestnil na 4. priečke Serie A, navyše neuspel v Lige majstrov. O prácu tak prišiel tréner Andrea Pirlo, ktorého vystriedal Massimiliano Allegri. Pred EUROM sa špekulovalo o Ronaldovom odchode, záujem mal mať parížsky Saint-Germain, napokon sa však zdá, že ho v pruhovanom drese uvidíme aj v budúcej sezóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona