EURO 2020: Portugalcov spasil Ronaldo, Francúzi zvládli šláger proti Nemcom

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 23:33 • 2 min
EURO 2020: Portugalcov spasil Ronaldo, Francúzi zvládli šláger proti Nemcom

BUDAPEŠŤ/MNÍCHOV - V oboch utorkových dueloch základnej F-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale nebodovali tímy, ktoré nastúpili v domácom prostredí.

slovakia

left justify in out

Maďari hostili v Budapešti obhajcov zlata spred piatich rokov Portugalčanov a v súboji ťahali za kratší koniec, keď prehrali hladko 0:3.

 

 

Dlho však s favoritom hrali bez gólov, ich súper však v závere pripravil tri údery. Najprv v 84. min brankára Pétera Gulácsiho prekonal obranca Raphael Guerreiro a po ňom sa dvakrát do listiny strelcov zapísal hviezdny Cristiano Ronaldo - konkrétne v 87. min aj v nadstavenom čase. Pre značku CR7 to boli góly číslo 10 a 11 na ME.

 

img


Pred vlastnými fanúšikmi nepochodili ani Nemci, ktorí v Mníchove podľahli Francúzom tesne 0:1. Nevyšla im odveta za neúspešné semifinále z predchádzajúcih MS 2018 v Rusku, kde prehrali 0:2.

 

 

Francúzom na tri body stačil vlastný gól Matsa Hummelsa z 20. min, za Manuela Neuera putovala lopta z jeho kopačky po centri Lucasa Hernándeza, paradoxne hráča mníchovského Bayernu.

 

Po zmene strán síce francúzsky výber ešte dvakrát dopravil loptu za chrbát Neuera, ale v oboch prípadoch šlo o postavenie mimo hry a skóre sa preto nemenilo. Najprv rozvnil sieť po technickom oblúčiku Mbappé a neskôr to bol Benzema po famóznom rýchlom útoku, avšak ofsajdovom postavení v čase nahrávky po osi Pogba - Mbappé - Benzema. Druhý menovaný bol v 10 cm postavení mimo hru. Obe mužstvá okrem toho mali niekoľko príležitostí na skórovanie, no gólmani už nekapitulovali.

 

img


Utorkovými súbojmi sa skončili súboje prvého kola skupinovej časti ME, v stredu už svoje druhé súboje absolvujú tímy A-skupiny aj dve mužstvá z B-skupiny.

Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - utorok:

F-skupina
BUDAPEŠŤ
Maďarsko - Portugalsko 0:3 (0:0)
Góly: 87. a 90.+ C. Ronaldo, 84. Guerreiro
MNÍCHOV
Francúzsko - Nemecko 1:0 (1:0)
Gól: 20. Hummels (vlastný)

 


Stredajší program:
A-skupina: Turecko - Wales (Baku/Azer., 18.00), Taliansko - Švajčiarsko (Rím/Tal., 21.00)
B-skupina: Fínsko - Rusko (Petrohrad/Rus., 15.00)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona