EURO 2020: Fanúšikovia cestovali na zápas Francúzska do Bukurešti. Ich národný tím hral ale v Budapešti

NETKY.SK • 26 Jún 2021, 10:39 • 2 min
EURO 2020: Fanúšikovia cestovali na zápas Francúzska do Bukurešti. Ich národný tím hral ale v Budapešti

Futbalový turnaj EURO 2020 píše rôzne príbehy, no tento je z kategórie najbizarnejších. Šiesti Francúzi sa tešili, že si pozrú zápas svojho národného tímu na veľkom európskom podujatí. Pomýlili si však mestá.

slovakia

left justify in out

Budapešť a Bukurešť sú európske metropoly, tohtoročné EURO 2020 sa hrá v obidvoch mestách, no "galský kohút" hrali len v jednom z nich. Zápas Francúzska proti Maďarsku na štadióne Ferenca Puskása bol beznádejne vypredaný. Mnohým sa nepodarilo zohnať lístky a tak "museli" toto podujatie pozerať jedine v telke.

 

img

 

Šiesti francúzski fanúšikovia však lístky mali, no aj tak si zápas pozreli jedine v TV. Ako je to možné? Z Francúzska sa totiž nedostali do Budapešti, ale Bukurešti. Neuvedomili si, že nastúpili do zlého lietadla. Obe mestá začínajú na "bu" a to ešte ani netušili, že táto symbolika ich po pár hodinách letu len začne strašiť. 

 

Vlajky ani rumunčina im v Bukurešti nič nehovorili. Mysleli si, že už pristáli v Budapešti a z letiska sa chceli dostať na štadión. V meste narazili na skupinu ukrajinských fanúšikov. Keď sa s nimi dali do reči, zistili koľká bije. 

 

img

 

Boli to Ukrajinci, ktorí prišli na zápas svojej krajiny proti Rakúsku. Ten sa odohrával v Bukurešti. Sklamaní Francúzi nevedeli čo na to povedať. Mali lístky, absolvovali let, no nachádzali sa v úplne inom meste. 

 

"Nešli smerom na štadión, ale zastavili sa na pivo. Bolo to zvláštne, pretože zápas mal výkop v poobedných hodinách. Snažil som s nimi hodiť reč, pretože skandovali 'U-kra-iiii-naaa!' Bolo mi to divné, keďže hralo Francúzsko proti Maďarsku. Aj mi odpovedali, ale nerozumel som im ani slovo,"  prezradil jeden zo šestice francúzskych fanúšikov pre rumunský portál Journal.ro.

 

Aj keby sa po tomto strašnom zistení chceli dostať do Budapešti, poobedný zápas by už nestihli. Nezostávalo im preto nič iné, ako si ho pozrieť v televízii.

 

img

 

Tento bizarný výlet má pre nich však predsalen jednu výhodu. Osemfinále Francúzsko - Švajčiarsko sa bude hrať v Bukurešti, len aby teraz neleteli do Budapešti. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies