EURO 2020: Emotívni Taliani sa tešili z víťazstva po boji „s prekliatym vírusom“

NETKY.SK • 12 Jún 2021, 11:53 • 2 min
EURO 2020: Emotívni Taliani sa tešili z víťazstva po boji „s prekliatym vírusom“

Včerajší triumf Talianska v otváracom zápase majstrovstiev Európy vo futbale sa niesol v duchu emotívnych osláv. Na štadióne Olimpico v Ríme totiž reprezentáciu hnalo za víťazstvom viac ako 12 tisíc fanúšikov, ktorí mohli doteraz sledovať zápasy len zo svojich domovov.

slovakia

left justify in out

Taliansko patrí medzi favoritov turnaja a vo včerajšom dueli proti Turecku strelilo v 2. polčase tri góly, čím potvrdilo, že sa s ním jednoducho musí počítať.

 

ME vo futbale 2020: Taliani v otváracom zápase zdemolovali Turkov

 

Fantastická atmosféra na štadióne hnala domácich vpred a po zápase sa tešil aj jeden zo strelcov gólu, Ciro Immobile. "Vidieť fanúšikov oslavovať po tak dlhom čase bolo nádherné. Konečne sme sa po boji s tým prekliatym vírusom mohli stretnúť,“ prezradil stanici RAI Sport.

 

 

Taliansko bolo jednou z krajín, ktoré koronavírus zasiahol v najväčšej miere. Fotografie obetí neviditeľného nepriateľa z nemocníc obleteli minulý rok celý svet. „Boli sme trpezliví. Turci sú silní a mnohým top tímom dokážu robiť problémy. V 1. polčase sme sa ich snažili unaviť, posúvali sme si loptu z pravej a ľavej strany, chceli sme ich na trávniku ubehať. Bohužiaľ sme často narážali do ich steny, keďže nie sme tak dobrí vo vzduchu. Turecko bolo po prestávke viac unavené než my, navyše po góle museli hru viac otvoriť a vtedy sa prejavila naša kvalita,“ dodal kanonier.

 

 

Muž zápasu Leonardo Spinazzola takisto pred kamerami neskrýval dojatie. „Emócie sa v nás začali prebúdzať ešte v autobuse, počas cesty na štadión. Keď sme videli ľudí v uliciach, naskakovala nám husia koža. Hrali sme perfektne. Na štadióne som videl aj svojho syna, bolo to dojímavé,“ prezradil v rozhovore pre Sky Sports Italia.

 

Taliansko strelilo v zápase majstrovstiev Európy tri góly vôbec po prvýkrát v histórii a zatiaľ čo sa mužstvu trénera Roberta Manciniho nevenuje až taká mediálna pozornosť ako Francúzom či obhajcom titulu Portugalcom, odborníci považujú Squadru za tím, ktorý by sa mohol dostať ďaleko.

 

 

Turecký tréner Şenol Güneş mal naopak hlavu v smútku a po zápase sa ospravedlnil fanúšikom. „Očakával som lepší zápas, som sklamaný. Podľahli sme hostiteľom, ktorí boli jasne lepší, ospravedlňujem sa. Som hrdý na svojich hráčov za to, že bojovali. Taliani však kontrolovali zápas. Prehra nás mrzí, to ale neznamená, že na zápas proti Walesu nebudeme pripravení,“ vyjadril sa v pozápasovom rozhovore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies