EURO 2020: Česi berú bod od vicemajstrov sveta, Angličania proti Škótom doslova sklamali

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 23:38 • 2 min
EURO 2020: Česi berú bod od vicemajstrov sveta, Angličania proti Škótom doslova sklamali

Obe piatkové stretnutia základnej D-skupiny futbalových majstrovstiev Európy ponúkli nerozhodné výsledky. Najprv v podvečernom dueli Chorvátsko remizovalo s Českom 1:1 a neskôr v "bitke o Britániu" sa Angličania rozišli so Škótmi po bezgólovom rezultáte 0:0.

slovakia

left justify in out

Česi mali v zápase s Chorvátmi našliapnuté za druhým triumfom na ME. Od 37. min viedli po treťom šampionátovom zásahu útočníka Patrika Schicka, ktorý premenil pokutový kop.

 

img

 

"Vatreni" však zachránil aspoň bod Ivan Perišič, keď sa presadil krátko po zmene strán v 47. min.

 

 

V prestížnom meraní síl medzi Angličanmi a Škótmi mal síce optickú prevahu favorizovaný Albión, no Škóti rozhodne nezaostávali a v stretnutí dokonca súpera prestrieľali 11:9.

 

img

 

Do priestoru troch žrdí však v celom priebehu zápasu smeroval iba jeden pokus na každej strane.

Tabuľku "déčka" vedú 4-bodoví Česi s Angličanmi. Vicemajstri sveta Chorváti so Škótmi dosiaľ získali po bode, ale pred záverečným kolom zápasov v skupinách môžu do osemfinále stále postúpiť všetky štyri mužstvá.

 

img


Slovenská futbalová reprezentácia vo svojom druhom vystúpení v piatok podľahla výberu Švédska 0:1 a v priebežnej tabuľke E-skupiny klesla z vedúcej pozície na druhú priečku. Zajtra vo večerných hodinách uzatvárajú druhé zápasy v našej skupine vzájomným súbojom Poliaci proti Španielom.

 

EURO 2020: Slovensko podľahlo Švédsku vo vyrovnanom zápase, rozhodla jedna situácia

 

EURO 2020: Online zápas Slovensko - Švédsko

 


 

Boje o postup 

Tieto skupiny sú však prepojené aj pre vyraďovacie boje. Víťaz "našej" E sa stretne s druhým tímom z Déčka, zatiaľ čo prvý z "českej" skupiny bude hrať proti druhému tímu skupiny smrti F, v ktorej sú Francúzsko, Portugalsko, Nemecko a Maďarsko. 

 

Aj na základe týchto faktov je preto otázne, či dnes Angličania nehrali proti Škótsku na remízu. Postúpia tak možno ako druhí a konfrontovať budú nakoniec víťaza "slovenskej" skupiny (Slovensko, Poľsko, Španielsko, Švédsko).  

 

Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - piatok:

D-skupina
GLASGOW
Chorvátsko - Česko 1:1 (0:1)
Góly: 47. Perišič - 37. Schick (z pok. kopu)
LONDÝN
Anglicko - Škótsko 0:0

E-skupina
PETROHRAD
Švédsko - Slovensko 1:0 (0:0)
Gól: 77. Forsberg, ŽK: 23. Olsson - 76. Dúbravka, 80. Duda, 87. Weiss, rozhodovali: Daniel Siebert - Jan Seidel, Rafael Foltyn (všetci Nem.)

 

Zostavy:
Švédsko: Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (88. Bengtsson) - S. Larsson, Olsson (64. Claesson), Ekdal (88. Svensson), Forsberg (90.+ Krafth) - Berg (64. Quaison), Isak
Slovensko: Dúbravka - Pekarík (64. Haraslín), Šatka, Škriniar, Hubočan (84. Hancko) - Kucka, Hrošovský (84. Ďuriš) - Koscelník, Hamšík (77. Bénes), Mak (77. Weiss) - Duda

Sobotňajší program:
E-skupina: Španielsko - Poľsko (Sevilla/Šp., 21.00)
F-skupina: Maďarsko - Francúzsko (Budapešť/Maď., 15.00), Portugalsko - Nemecko (Mníchov/Nem., 18.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona