EURO 2020: Čeferin by viac nepodporil majstrovstvá Európy v súčasnom formáte. Neboli podľa neho spravodlivé

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 11:10 • 2 min
EURO 2020: Čeferin by viac nepodporil majstrovstvá Európy v súčasnom formáte. Neboli podľa neho spravodlivé

Prezident Európskej futbalovej únie Aleksander Čeferin pripustil, že v budúcnosti by viac nepodporil majstrovstvá Európy v súčasnom formáte naprieč kontinentom. Podobu tohtoročného šampionátu nepovažuje za spravodlivú.

slovakia

left justify in out

Euro 2020 sa pôvodne malo konať v dvanástich mestách, niekoľko týždňov pred turnajom však z menoslovu vypadol írsky Dublin a Bilbao prepustilo právo hostiť zápasy inému španielskemu mestu - Seville. Rozhodnutie zorganizovať ME po celej Európe získalo ešte viac kritikov po tom, čo všetci štyria semifinalisti - Anglicko, Dánsko, Španielsko i Taliansko, hrali všetky stretnutia skupinovej časti v domácom prostredí, zatiaľ čo Anglicko s výnimkou štvrťfinále počas podujatia prakticky neopustilo londýnsky štadión Wembley.

 

img

 

Prečítajte si tiež: EURO 2020: Penalta v prospech Anglicka vyvolala rozporuplné reakcie

„Už by som to viac nepodporil,“ povedal Čeferin s tým, že by si v podstate už nevedel znova predstaviť ME v takejto podobe.

„Je to príliš náročné. Istým spôsobom nie je vôbec správne, že niektoré tímy musia precestovať viac ako 10-tisíc kilometrov, kým iné iba tisíc. Nie je to fér ani voči fanúšikom, ktorí sa napríklad museli premiestňovať z Ríma do Baku, čo je štyri a pol hodinový let,“ dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: UEFA bude vyšetrovať včerajšie semifinále! Schmeichelovi pred penaltou svietil do tváre laser!

 

Podľa Čeferina museli účastníci ME okrem cestovania zvládnuť aj rôzne jurisdikcie, rôzne meny, pobyt v rámci Európskej únie i mimo nej. „Bol to formát, o ktorom sa rozhodlo predtým, ako som nastúpil do funkcie, a rešpektujem ho. Bol to zaujímavý nápad, ale je ťažké ho implementovať a nemyslím si, že to zopakujeme,“ dodal.


Súvisiaci článok: EURO 2020: Taliansko postúpilo do finále po penaltovej dráme


Turnaj vyvrcholí nedeľňajším finále Taliansko - Anglicko a Čeferin si myslí, že napriek všetkým problémom sa na podujatie bude dlho pamätať. „Určite to bolo výnimočné Euro. Budem si ho pamätať pre začiatok normálnosti a návrat fanúšikov. Nikdy som nevidel také dramatické ME, ako je toto, so skvelými zápasmi a prekvapivými výsledkami. A určite uvidíme aj zaujímavé finále,“ skonštatoval Čeferin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies