EURO 2020: Belgičania majú pred štvrťfinále zranených dvoch kľúčových hráčov

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 14:14 • 2 min
EURO 2020: Belgičania majú pred štvrťfinále zranených dvoch kľúčových hráčov

SEVILLA - Belgicko nebude chýbať vo štvrťfinále majstrovstiev Európy vo futbale. Piatkový šláger proti Taliansku však pravdepodobne bude bez Kevina de Bruyneho.

slovakia

left justify in out

Jeden z najlepších ofenzívnych hráčov na svete musel predčasne dolu z ihriska už v tretej minúte druhého polčasu v nedeľňajšom sevillskom osemfinále proti Portugalsku (1:0). 

 

De Bruyne si poranil ľavý členok po súboji s portugalským stredopoliarom Joaom Palhinhom. Ten za svoj tvrdý zákrok videl žltú kartu.

 

img

 

Zo zápasu stiahli aj kapitána
Zápas nedohral ani kapitán Belgičanov Eden Hazard, ktorý šiel dolu v 87. min pre svalový problém. "Máme 48 hodín na to, aby sme dôkladne vyšetrili oboch hráčov a zvolili správny postup. U De Bruyneho je to členok a tá zrážka nevyzerala dobre. Momentálne nechceme dávať žiadne predpovede, na to je ešte priskoro," uviedol tréner Belgičanov Roberto Martínez.

 

"U Hazarda je to svalový problém, ale tiež budeme potrebovať 48 hodín. Oboch hráčov vyšetríme po pondelkovom príchode na našu základňu v Belgicku," dodal Martínez.

 

img

 

Prečítajte si tiež: EURO 2020: Holandskú mašinu zastavili Česi, obhajcovia titulu skončili už v osemfinále

 

Nútená stopka 
Dlhodobo jeden z najlepších hráčov Premier League v drese ManCity De Bruyne nútene vynechal prvý súboj Belgičanov na ME 2020 proti Rusom (3:0), keďže sa vtedy ešte len dával dokopy zo zranenia tváre, ktoré ho postihlo vo finále Ligy majstrov.

 

V druhom zápase proti Dánsku nastúpil v druhom polčase a strelil víťazný gól favorita. Proti Fínsku odohral takmer celý zápas a prihral na druhý gól Romelovi Lukakuovi.

 

img

 

Napokon v zápase s obhajcami titulu z Portugalska nastúpil opäť v základe, ale po 48 minútach musel dolu z ihriska pre spomenuté zranenie.
 

Mohlo by vás zujímať: EURO 2020: Dánsko bez problémov ďalej, Taliani sa trápili s Rakúskom ešte v predĺžení



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies