EURO 2020: Aktivista z Greenpeace zranil pri pristávaní v Allianz aréne viacero osôb

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 21:36 • 2 min
EURO 2020: Aktivista z Greenpeace zranil pri pristávaní v Allianz aréne viacero osôb

MNÍCHOV - Niekoľko osôb skončilo v nemocnici po utorkovom incidente tesne pred súbojom F-skupiny futbalových majstrovstiev Európy v Mníchove medzi domácim Nemeckom a Francúzskom (0:1).

slovakia

left justify in out

Pred úvodným výkopom sa totiž nad hraciu plochu Allianz arény, domáceho stánku Bayernu Mníchov, dostal parašutista s prídavným motorom, ktorého cieľom bolo v mene spoločnosti Greenpeace vyjadriť protest proti znečisťovaniu životného prostredia nápisom: "Vykopnite ropu!"

 

 

Tento úmysel však mužovi príliš nevyšiel, zamotal sa totiž do televíznych káblov vedúcich na strechu štadióna a vôbec nie hladko pristál na trávniku. Následkom toho na hraciu plochu aj do hľadiska dopadlo niekoľko trosiek, ktoré ohrozili a dokonca aj zranili divákov a aktérov duelu. Len tesne sa zraneniu vyhol tréner francúzskeho výberu Didier Deschamps.

 

Jedna z moderátoriek však také šťastie nemala. Parašutista si to po neovládateľnom pristávaní zamieril aj tesne nad hľadisko a zasiahol ju. Po početných zraneniach a zlomeninách na tvárovej časti musela byť prevezená do nemocnice. 
 

img


Európska futbalová únia (UEFA) skutok označila ako "nerozvážny a nebezpečný" a uviedla, že príslušné orgány podniknú potrebné kroky. "Tento neuvážený čin spôsobil zranenia niekoľkým osobám a tie sú teraz v nemocnici," uviedla UEFA. Incident odsúdil aj Nemecký futbalový zväz (DFB).

Organizácia Greenpeace v minulosti už viackrát rôznym spôsobom narušila futbalové zápasy. Akcie UEFA si vyberá, pretože jedným z hlavných sponzorov organizácie a jej podujatí je ruský ropný gigant Gazprom.

 

img

 

"UEFA a jej partneri sa naplno venujú udržateľnosti turnaja. Urobili sme už mnoho aktivít na vyrovnanie emisií uhlíka," reaguje UEFA.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies