Euro 2016 nemožno odrieknuť ani odložiť, bolo by to víťazstvo teroristov

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 18:33 • 2 min
Euro 2016 nemožno odrieknuť ani odložiť, bolo by to víťazstvo teroristov

PARÍŽ - Francúzski organizátori futbalového Eura 2016 nemienia spochybniť usporiadanie turnaja ani po najnovších teroristických útokoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako dnes v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Europe 1 uviedol predseda francúzskej vlády Manuel Valls, "bola by to prehra, ktorá by znamenala darovanie víťazstva teroristom".

 

Odrieknuť alebo odložiť európsky futbalový šampionát by znamenalo dať za pravdu týmto zbabelcom, vyhlásil pre denník L'Équipe štátny tajomník pre šport Thierry Braillard, ktorý si osobne nemyslí, že by Európska futbalová únia (UEFA) zvažovala zmeny v plánoch na usporiadanie Eura.

 

Podľa jeho slov je v príprave na turnaj bezpečnosť jednou z hlavných otázok. S ohľadom na bezpečnostné aspekty nie je možné urobiť viac. "Opakujeme to už niekoľko mesiacov, teroristická hrozba bola od začiatku súčasťou našich úvah," zdôraznil Braillard a varoval, že v podobných situáciách nemožno multiplikovať strach a obavy. Každý tím budú strážiť elitní policajti podobne ako miesta ich tréningov a hotely, pripomenul.

 

Šéf organizačného výboru turnaja Jacques Lambert vyzval všetkých zainteresovaných, aby neprepadali panike. Poukázal na prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré sú naplánované na obdobie šampionátu, vrátane detektorov kovov na niektorých štadiónoch či systematickej osobnej kontroly návštevníkov stretnutí.

 

Najvyšší predstaviteľ francúzskeho futbalového zväzu Noël Le Graët pre tamojšie médiá zdôraznil, že Euro sa s určitosťou uskutoční, a dodal, že o inej možnosti sa ani neuvažuje. To isté platí aj o priateľskom medzištátnom stretnutí Francúzsko-Rusko, ktorého dejiskom by už v utorok mal byť Stade de France v Paríži.

 

Otvorenie futbalového sviatku, ktorého hostiteľom by malo byť Francúzsko - opakovaný terč teroristických útokov, je naplánované na 10. júna. Medzi účastníkmi turnaja bude vďaka úspešnej kvalifikácii po prvý raz v histórii aj slovenská futbalová reprezentácia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona