EUHL sa rozšíri o ďalšiu krajinu, Poľsko bude zastupovať Nowy Targ

NETKY.SK • 7 September 2015, 13:23 • 2 min
EUHL sa rozšíri o ďalšiu krajinu, Poľsko bude zastupovať Nowy Targ

BRATISLAVA - Pred tretím ročníkom Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) sa súťaž rozrastie o ďalšiu krajinu. Po Slovensku, Česku a Rakúsku bude mať svoj tím v nadnárodnej lige aj Poľsko, o prestížnu Sekeráš Trophy sa pobije Nowy Targ.

slovakia

left justify in out

EUHL odštartuje o mesiac svoju ďalšiu, v poradí už tretiu sezónu. Kým na začiatku projektu súťažili medzi sebou iba univerzitné tímy zo Slovenska a Čiech, o rok neskôr sa pripojilo i mužstvo z rakúskeho Grazu. Priaznivci vysokoškolského hokeja sa môžu teraz tešiť na ďalší tím, liga sa rozšíri o Poľsko. Viceprezident hokejového klubu v Nowom Targu Robert Zamarlik podpísal zmluvu o spolupráci s novozniknutým univerzitným tímom PPWSZ Podhale, následne bola uzavretá zmluva o vstupe spomínaného vysokoškolského tímu do EUHL rektorom školy Iwonom Grysom. Poľský zástupca v univerzitnom hokeji tak bude priamo spolupracovať s hokejovým klubom, na Slovensku sa na podobnej spolupráci dohodli len trenčianski Gladiátori s účastníkom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HK Dukla Trenčín.

 

Nowy Targ je prvým mestom v Poľsku, ktoré spája vysokoškolské štúdium so športom, resp. hokejom. "Ide o veľkú propagáciu školy za hranicami, mladí ľudia môžu cestovať i von z našej krajiny a dúfam, že sa dostaneme i do štádia, keď sa vďaka tomuto projektu uskutoční i výmena študentov. Týmto spôsobom sa rozvíja aj spolupráca medzi naším krajom a Európou," vyslovil sa pre euhl.eu senátor Stanislaw Hodorowicz. "Ak chce toto mužstvo dobre obstáť v konkurencii, musí hrať nielen kvalitný hokej, ale tiež sa aj dobre prezentovať a rovnako musí pretrvávať organizačné a finančné stabilné zabezpečenie," dodal poľský poslanec Andrzej Gut Mostowz.

 

Vstup Noweho Targu do EUHL hodnotí veľmi pozitívne i zakladajúci člen súťaže Ľubomír Sekeráš. "Pred dvomi rokmi sme začínali so šiestimi mužstvami, počet účastníkov nám stále narastá. Nie je to však len o tom prijímať veľa-veľa tímov, resp. univerzít, treba sa pozerať i na kvalitu a nielen kvantitu. Naším cieľom je expandovať do celej Európy a teda skutočnosť, že sme sa dokázali rozšíriť už aj o Poľsko, je pre nás veľkým krokom vpred. Záleží nám na mladých študentoch, ktorí sa rozhodli pre vzdelanie a ktorí súčasne podľahli hokejovej vášni," dodal pre webstránku EUHL bývalý slovenský hokejový reprezentant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies