EÚ zvýšila finančnú pomoc pre deti z rodín postihnutých ebolou

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:14 • 2 min
EÚ zvýšila finančnú pomoc pre deti z rodín postihnutých ebolou

BRUSEL - Európska komisia dnes oznámila, že venuje dodatočnú sumu jeden milión eur na financovanie programov, ktoré pomáhajú osirelým deťom v Afrike, ktorých rodičia sa stali obeťami smrteľného vírusu ebola.

slovakia

left justify in out

Ide o humanitárne programy, ktoré osirelým deťom a tiež maloletým pacientom postihnutým touto chorobou zabezpečia vzdelanie a psychosociálnu podporu. Programy zabezpečuje UNICEF a organizácia Save the Children v afrických krajinách Guinea a Sierra Leone.

 

Komisia potvrdila, že táto suma je súčasťou celkového financovania vo výške 11 miliónov eur pridelených tento rok na vzdelávacie projekty v oblastiach, kde prebiehajú ozbrojené konflikty.

 

"Musíme dať nádej deťom postihnutým ničivými dôsledkami epidémie eboly. Približne šesť miliónov chlapcov a dievčat nemôže chodiť do školy. Investíciou do ich vzdelávania investujeme do ich budúcnosti, ponúkneme im štart do života mimo epidémie," uviedol eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis.

 

Dodatočné prostriedky EÚ sú určené na opätovné otvorenie škôl, ktoré boli uzavreté z dôvodu epidémie. Obe organizácie - UNICEF aj Save the Children - dostanú zhodne po 500.000 eur na rozvoj vzdelávacích projektov v postihnutých oblastiach Guiney a Sierry Leone.

 

Okrem toho sa EÚ zaviazala trénovať deti a učiteľov v oblasti prevencie pred epidémiou eboly, čo je spojené s podporou opatrení na zvýšenie hygieny a sanitácie v školách, poskytovaním psychosociálnej podpory a so snahou reintegrovať deti z rodín postihnutých epidémiou do svojich komunít.

Celkový finančný príspevok EÚ na boj proti epidémii ebola je k dnešnému dňu viac ako 1,8 miliardy eur. Táto suma zahŕňa financovanie zo strany členských štátov únie a Európskej komisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies