EÚ zvýši ešte pred zimou finančnú pomoc pre migrantov v Grécku

NETKY.SK • 10 September 2016, 16:35 • 2 min
EÚ zvýši ešte pred zimou finančnú pomoc pre migrantov v Grécku

SOLÚN - Európska únia dá ďalších 115 miliónov eur humanitárnym organizáciám v Grécku, aby tak pomohla ešte pred začiatkom zimy financovať programy pre utečencov a migrantov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes v severogréckom meste Solún komisár EÚ pre humanitárnu pomoc a krízové riadenie Christos Stylianides po stretnutí s predstaviteľmi gréckej vlády.

 

Eurokomisár uviedol, že peniaze budú využité na podporu vyučovania, na potravinové poukážky, vykurovanie a ubytovacie zariadenia pre neplnoletých utečencov či migrantov bez sprievodu dospelej osoby.

 

Po zatvorení hraníc európskych krajín je v Grécku stále uviaznutých približne 60.000 utečencov a migrantov, uviedla dnes v správe tlačová agentúra AP.

 

Peniaze prisľúbila EÚ deň po tom, čo ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch so sídlom v USA ostro kritizovala grécku vládu za to, že stále využíva policajné cely na ubytovanie detských migrantov, ktorí prišli do krajiny bez sprievodu dospelej osoby.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies