EÚ zverejnila nový zoznam sankcionovaných Ukrajincov a Rusov, je medzi nimi aj "ruský Frank Sinatra"

NETKY.SK • 16 Február 2015, 11:22 • 2 min
EÚ zverejnila nový zoznam sankcionovaných Ukrajincov a Rusov, je medzi nimi aj "ruský Frank Sinatra"

BRUSEL - Európska únia v pondelok zverejnila zoznam 19 jednotlivcov a deviatich subjektov, voči ktorým najnovšie zaviedla majetkové a cestovné sankcie za narúšanie nezávislosti Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

O rozšírení čiernej listiny rozhodli ešte minulý pondelok ministri zahraničných vecí EÚ, a to i napriek rokovaniam o ukrajinskej kríze v Minsku, ktoré medzičasom viedli k novému prímeriu. V úradnom vestníku dvadsaťosmičky sa tentoraz objavili predovšetkým ukrajinské separatistické skupiny a ich vodcovia, figurujú v ňom však aj piati Rusi vrátane známeho speváka a poslanca Štátnej dumy Iosifa Kobzona označovaného niekedy za "ruského Franka Sinatru". Sedemdesiatsedemročný umelec pochádzajúci z Donbasu totiž "navštívil takzvanú Doneckú ľudovú republiku a počas návštevy robil vyhlásenia na podporu separatistov".

 

Na zozname sa tiež ocitli dvaja námestníci ruského ministerstva obrany ako aj námestník náčelníka generálneho štábu ruských ozbrojených síl. Zákaz cestovať do EÚ a zmrazenie tamojšieho majetku sa po najnovšom rozšírení vzťahuje na 151 jednotlivcov a 37 subjektov. Lídri EÚ nevylúčili ani rozšírenie ekonomických sankcií voči Rusku v prípade, že nová dohoda z Minsku nebude dodržiavaná.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona