EÚ zrušila obmedzenia vývozu vojenských technológií na Ukrajinu

NETKY.SK • 2 August 2014, 14:35 • 2 min
EÚ zrušila obmedzenia vývozu vojenských technológií na Ukrajinu

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí obvinilo dnes Európsku úniu, že v tichosti zrušila obmedzenia pre dodávky vojenských technológií a vybavenia na Ukrajinu. Zároveň obvinilo úniu z uplatňovania dvojakého metra.

slovakia

left justify in out

"Počas nedávneho zasadania Európskej rady v Bruseli sa lídri členských štátov Európskej únie v tichosti dohodli na zrušení obmedzení vývozu vybavenia pre Kyjev, ktoré by sa mohlo využiť na vnútornú represiu," uviedol ruský rezort diplomacie.
      

"Export vojenských technológií a vybavenia bol taktiež umožnený," citovala agentúra Reuters z vyhlásenia ministerstva, ktoré dátum rozhodnutia Bruselu o zrušení obmedzení neuviedlo.
      

V súvislosti s udalosťami na Ukrajine ruská diplomacia taktiež vyzvala Európsku úniu, aby sa nedala "vyprovokovať" Spojenými štátmi.
      

Agentúra ITAR-TASS pripomenula, že obmedzenia uvalila Európska rada 20. februára, keď bol ešte pri moci prezident Viktor Janukovyč a na kyjevskom Majdane pokračovala tvrdá konfrontácia medzi radikálnymi nacionalistami a políciou. Európska únia bola vtedy presvedčená, že nie je správne dodávať zbrane a vojenské vybavenie Janukovyčovmu režimu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies