EÚ žiada Čínu o zastavenie obchodu s nafukovacími člmi pre pašerákov ľudí

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 15:19 • 2 min
EÚ žiada Čínu o zastavenie obchodu s nafukovacími člmi pre pašerákov ľudí

PEKING - Európska únia požiadala Čínu, aby jej pomohla pri zvládaní utečeneckej krízy tým, že zabráni, aby sa nafukovacie člny vyrobené v Číne dostávali k pašerákom ľudí, ktorí potom prepravujú utečencov a migrantov do štátov Únie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Gumené člny využívané pašeráckymi sieťami v Stredozemnom mori sú vyrábané niekde v Číne a sú vyvážané do ázijských krajín," uviedol eurokomisár pre migráciu Dimitris Avramopulos na spoločnej tlačovej konferencii s čínskym ministrom pre verejnú bezpečnosť Kuo Šeng-kchunom v Pekingu.

"Požiadal som čínske úrady o podporu a spoluprácu, aby sme toto počínanie... zlikvidovali, pretože to, čo z neho vyplýva, neprospieva krajine. Je to veľmi nebezpečný nástroj v rukách bezohľadných pašerákov," dodal Avramopulos bez uvedenia ďalších podrobností.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona