EÚ vyzýva izraelských a palestínskych politikov, aby "vydržali ťažké časy"

NETKY.SK • 3 September 2010, 07:35 • 2 min
EÚ vyzýva izraelských a palestínskych politikov, aby "vydržali ťažké časy"

EÚ vyzýva izraelských a palestínskych politikov, aby "vydržali ťažké časy"

slovakia

left justify in out

img

Izraelskí a palestínski politici by pri rokovaniach mali vydržať aj napriek tomu, že v regióne Blízkeho východu v posledných dňoch znovu došlo ku krvavým teroristickým útokom. Vyhlásila to dnes vysoká predstaviteľka Európskej únie pre spoločnú zahraničnú a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonová na margo odštartovania mierových rokovaní vo Washingtone.
      Teroristický útok Hamasu, ktorý si vyžiadal na začiatku týždňa štyri izraelské obete, vrhol negatívny tieň na prebiehajúce rokovania medzi izraelskými a palestínskymi predstaviteľmi.
      "Európska únia ako aj Kvarteto bude naďalej podporovať priame rozhovory tak, aby sa na ich konci dostavil úspech. Hrozný teroristický akt dokazuje, že v regióne sú sily, ktoré sú odhodlané podkopať celý mierový proces. Nemôžeme im dovoliť, aby dosiahli svoj cieľ, zástancovia mieru musia vydržať aj zložité časy. Aj tento útok potvrdzuje, že je nevyhnutné dosiahnuť riešenie, na ktorom konci vzniknú dva štáty - Izrael a Palestína, žijúce v mieri a bezpečí," píše v oficiálnom komuniké Ashtonová.
      Prvýkrát po decembri 2008 sa začali dnes oficiálne bilaterálne rokovania za účasti mediátorov v americkom hlavnom meste izraelský premiér Benjamin Netanjahu a palestínsky prezident Mahmúd Abbás. Ich cieľom je dosiahnuť konečnú mierovú dohodu do jedného roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies