EÚ vyšle expertov do oblasti Kolumbie postihnutej zosuvmi pôdy

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 13:38 • 2 min
EÚ vyšle expertov do oblasti Kolumbie postihnutej zosuvmi pôdy

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že poskytne núdzovú finančnú pomoc vo výške 150.000 eur Kolumbii, ktorú postihli najhoršie zosuvy pôdy v jej histórii.

slovakia

left justify in out

Únia tiež podporí úsilie humanitárnych organizácií pôsobiacich v oblastiach postihnutých zosuvmi, informoval eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízový manažment Christos Stylianidis.

 

Komisia poskytla podporu viacerým organizáciám, ktoré realizujú záchranné operácie v regióne Putumayo na juhu Kolumbie. Do krajiny okrem toho vyšle aj svojich terénnych pracovníkov z Oddelenia pre humanitárnu pomoc.

 

Kolumbia od roku 1994 prijala od EÚ vyše 229 miliónov eur vo forme humanitárnej pomoci a je najväčším príjemcom finančnej pomoci Európskej komisie v Latinskej Amerike.

 

Mohutný zosuv rozbahnenej zeminy, ktorý v Kolumbii spôsobili intenzívne dažde a povodeň na troch riekach, si podľa aktualizovaných informácií vyžiadal najmenej 273 mŕtvych, pričom bilancia obetí ešte pravdepodobne nie je konečná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies