EÚ vynaložila na projekty v infraštruktúre takmer 200 miliónov eur

NETKY.SK • 11 September 2012, 07:06 • 2 min
EÚ vynaložila na projekty v infraštruktúre takmer 200 miliónov eur

EÚ vynaložila na projekty v infraštruktúre takmer 200 miliónov eur - Doprava Európska komisia (EK) dnes oznámila, že vybrala 74 projektov, na ktoré sa v rámci spolufinancovania zo strany EÚ vyčlení v programe transeurópskej dopravnej siete (TEN-T) takmer

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) dnes oznámila, že vybrala 74 projektov, na ktoré sa v rámci spolufinancovania zo strany EÚ vyčlení v programe transeurópskej dopravnej siete (TEN-T) takmer 200 miliónov eur na ďalšie skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry v celej EÚ.
      Pri 74 projektoch, ktoré boli vybrané na základe výzvy na rok 2011, sa finančná podpora EÚ použije na rôzne účely, od vybudovania a/alebo modernizácie súčasných spojov, podpory dopravných koridorov, verejno-súkromných partnerstiev a inovačných finančných nástrojov.
      "Komisia podporuje budovanie a modernizáciu európskej dopravnej infraštruktúry, aby občania mohli využívať zavŕšenú, bezpečnú a modernú dopravnú sieť. Tých takmer 200 miliónov eur, ktoré sa dali k dispozícii, prispejú tiež k podpore zvyšovania zamestnanosti v EÚ, pretože členské štáty vďaka nim budú naďalej môcť investovať do veľkých a malých projektov infraštruktúry aj v čase všeobecnej hospodárskej stagnácie," zdôraznil eurokomisár pre dopravu Siim Kallas význam tohto opatrenia.
      Prostredníctvom výzvy v rámci programu na rok 2011 sa poskytli celkové prostriedky vo výške 198,3 milióna eur, ktoré boli určené na financovanie najvyšších priorít siete TEN-T. Oblasti, ktorých sa to týka, sú podpora rozvoja integrovaného a multimodálneho dopravného systému, štúdie a príprava zavádzania projektov prispievajúcich k zmierňovaniu dôsledkov zmeny klímy, štúdie a práce na podporu znižovania vplyvu námornej dopravy na životné prostredie, podpora verejno-súkromných partnerstiev a inovačných finančných nástrojov – a tiež podpora dlhodobého zavedenia siete TEN-T, najmä rozvoj koridorov, ktoré umožňujú koordinované zavedenie siete. 
      Za riadenie projektov zodpovedá výkonná agentúra pre TEN-T v spolupráci s príjemcami podpory a pod patronátom Generálneho riaditeľstva Európskej komisie pre mobilitu a dopravu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies