EÚ vylúčila možnosť zmeny voľného pohybu osôb v schengenskom priestore

NETKY.SK • 24 August 2015, 17:19 • 2 min
EÚ vylúčila možnosť zmeny voľného pohybu osôb v schengenskom priestore

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes vyhlásila, že nebude meniť systém voľného pohybu osôb v schengenskom priestore napriek nátlaku, ktorý je na ňu vyvíjaný po zmarenom útoku v medzinárodnom vlaku z Amsterdamu do Paríža, a veľkému prílevu migrantov do únie.

slovakia

left justify in out

Hovorca EK Christian Wigand dnes zopakoval, že o "Schengene sa nebude vyjednávať a EK to nemá v úmysle meniť," citovala ho tlačová agentúra AP. Povedal však, že pravidlá Schengenu umožňujú posilnenie bezpečnosti národnou políciou v prípade konkrétnych akcií, ktoré však nesmú nahrádzať hraničné kontroly.


Belgický premiér Charles Michel sa vyjadril, že možno bude treba preskúmať pravidlá Schengenu, ak polícia nedokáže zaručiť cestujúcim dostatočnú bezpečnosť.


Schengenský dohovor umožňuje voľný pohyb ľudí a tovaru medzi 22 členskými krajinami EÚ, Islandom, Lichtenštajnskom, Nórskom a Švajčiarskom.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies