EÚ vyčlenila na podporu rumunského agrosektora vyše 150 miliónov eur

NETKY.SK • 13 September 2018, 16:53 • 2 min
EÚ vyčlenila na podporu rumunského agrosektora vyše 150 miliónov eur

BRUSEL - Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že poskytne viac ako 150 miliónov eur na podporu a rozvoj rumunského poľnohospodárstva.

slovakia

left justify in out

Eurokomisár pre poľnohospodárstvo Phil Hogan za týmto účelom vo štvrtok v Bukurešti podpísal dohodu, podľa ktorej finančná pomoc pre rumunský agrosektor pôjde cez Európsky investičný fond (EIF), pričom 87,8 milióna eur bude vyčlenených z rozpočtu EÚ.

 

Dohodu za rumunskú stranu podpísal minister poľnohospodárstva Petre Daea, v mene EIF jeho generálna tajomníčka Maria Leanderová. Hogan v tejto súvislosti zdôraznil, že preňho ako pre člena exekutívy EÚ finančné nástroje a prístup k úverom pre poľnohospodárov boli vždy kľúčovou prioritou.

 

"Prístup k úverom je pre poľnohospodárov nevyhnutný na modernizáciu a rozvoj ich fariem. Investovaním do konkurencieschopnosti a zefektívnenia fariem môžu poľnohospodári zlepšiť svoje obchodné vyhliadky a znížiť dopady na klímu a životné prostredie," opísal Hogan situáciu a vyjadril nádej, že rumunskí poľnohospodári a podnikatelia z vidieka využijú finančnú pomoc na maximum.

 

Hogan v správe pre médiá spresnil, že finančná pomoc pre rumunský agrosektor určená na propagáciu

poľnohospodárskych produktov a diverzifikáciu poľnohospodárskych činností, nájde viac ako 1300 adresátov medzi miestnymi poľnohospodármi a vidieckymi podnikateľmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies