EÚ vyčlenila 15 miliónov eur pre najzraniteľnejších ľudí na východe Ukrajiny

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 13:55 • 2 min
EÚ vyčlenila 15 miliónov eur pre najzraniteľnejších ľudí na východe Ukrajiny

BRUSEL - Európska únia dnes oznámila, že poskytne Ukrajine 15 miliónov eur v rámci humanitárnej pomoci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis zdôraznil, že EÚ zvyšuje svoju humanitárnu pomoc určenú ľuďom postihnutým krízou na východe Ukrajiny prostredníctvom nového balíčka pomoci v hodnote 15 miliónov eur.
     

"Je dôležité, aby sa humanitárna pomoc dostala ku všetkým zraniteľným ľuďom postihnutým týmto konfliktom. Humanitárne organizácie musia mať zaistený bezpečný a rýchly prístup do oblasti konfliktu," uviedol komisár. Dodal, že je veľmi znepokojený novými bojmi na Donbase, ktoré pokračujú aj napriek dohode o prímerí. 
     

Stylianidis skonštatoval, že vplyv násilia na civilné obyvateľstvo "je alarmujúci".
     

Nové financovanie zvýšilo celkovú humanitárnu pomoc Európskej komisie pre najzraniteľnejšie skupiny ľudí v krízovom regióne Ukrajiny na viac ako 62 miliónov eur. Ide o zdroje, ktorú stoja mimo významnej bilaterálnej pomoci poskytnutej viacerými členskými štátmi únie. Komisia dnes pripomenula, že v rámci projektov, ktoré boli realizované do júna 2015 aj za finančnej pomoci exekutívy EÚ, sa priama pomoc týkala 1,57 milióna Ukrajincov. Z tohto počtu bolo 290.000 detí mladších ako 17 rokov (18 percent) a viac ako 160.000 starších ľudí vo veku nad 50 rokov (10 percent).
     

Spoločne s financovaním poskytovaným priamo členskými štátmi, EÚ ako celok od začiatku roka 2014 poskytla pre oblasť východnej Ukrajiny viac ako 223 miliónov eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies