EÚ venuje 50 miliónov eur pre zraniteľné skupiny na území Líbye

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 16:09 • 2 min
EÚ venuje 50 miliónov eur pre zraniteľné skupiny na území Líbye

BRUSEL - Európska komisia (EK) odsúhlasila v pondelok nový program finančnej pomoci v hodnote 50 miliónov eur určený na zlepšenie životných podmienok zraniteľných skupín v kľúčových oblastiach Líbye.

slovakia

left justify in out

Program bol prijatý v rámci Núdzového trustového fondu EÚ pre Afriku. Šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová upozornila, že EK v posledných rokoch úzko spolupracuje s ústrednými a miestnymi líbyjskými orgánmi, s občianskou spoločnosťou a so všetkými aktérmi, ktorí môžu priniesť krajine mier a stabilitu.

 

Finančná pomoc má byť prínosom pre migrantov a utečencov na území Líbye, vnútorne vysídlené osoby, navrátilcov, ako aj hostiteľské komunity. Nový program pomoci vypracovali eurokomisia a Taliansko. Jeho cieľom je podporiť miestne samosprávy, a to najmä v tých obciach, ktoré sú najviac postihnuté migračnými tokmi, a zaistiť prístup k základným a sociálnym službám pre zraniteľných ľudí v oblasti zdravotníctva, vzdelávania, zabezpečenia pitnej vody a hygieny.

 

Program realizovaný spolu s Talianskom, Rozvojovým programom OSN (UNDP) a Detským fondom OSN (UNICEF) bude zahŕňať 24 líbyjských lokalít, ktoré následne zabezpečia širšie a vyvážené pokrytie základných potrieb pre ľudí v núdzi v celej krajine.

(spravodajca TASR Jaromír Novak) luk

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies