EÚ venuje 15 miliónov eur na zimné potreby pre utečencov v Grécku

NETKY.SK • 25 Október 2016, 16:05 • 2 min
EÚ venuje 15 miliónov eur na zimné potreby pre utečencov v Grécku

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že poskytne pomoc v hodnote 15 miliónov eur pre grécky Červený kríž. Ten má na starosti distribúciu nevyhnutných potrieb pre migrantov a utečencov, ktorí strávia nadchádzajúcu zimu v táboroch na území Grécka.

slovakia

left justify in out

Vďaka financiám EÚ, uvoľneným cez nástroj núdzovej pomoci, bude môcť Červený kríž poskytnúť utečencom teplé prikrývky, spacie vaky, pláštenky, nohavice, zimné ponožky, teplé čiapky, rukavice a šály. Tie budú rozdelené migrantom žijúcich v siedmich rôznych táboroch na pevninskej časti Grécka.

 

"Európska komisia aj naďalej pomáha utečencom v Grécku prostredníctvom Červeného kríža. Zabezpečíme, že ľudia žijúci v táboroch budú v teple a suchu po celé zimné obdobie," uviedol eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis.

 

K dnešnému dňu EK - v rámci nástroja núdzovej pomoci - vyčlenila už dovedna 198 miliónov eur na pomoc Grécku, ktoré čelí rozsiahlej migračnej kríze. Ide o financie nad rámec dodávok humanitárnej pomoci z 20 členských krajín Únie zozbieraných prostredníctvom mechanizmu civilnej ochrany do Grécka a nad rámec finančnej podpory EÚ prostredníctvom fondov pre vnútornú bezpečnosť, azyl a migráciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies