EÚ v obchode s Kanadou vlani vykázala prebytok 6,9 miliárd eur

NETKY.SK • 31 Október 2016, 15:03 • 2 min
EÚ v obchode s Kanadou vlani vykázala prebytok 6,9 miliárd eur

BRATISLAVA - Kanada bola v minulom roku pre Európsku úniu trinástym najdôležitejším trhom pri exporte tovarov a dvanástym najväčším partnerom pri importe tovarov.

slovakia

left justify in out

Vývoz do Kanady v roku 2015 tvoril 2 percentá celkového exportu únie a dovoz z Kanady tvoril 1,6 percenta celkového importu EÚ. V obchode s tovarmi dosiahla EÚ vlani vďaka rastu exportu voči Kanade rekordný prebytok, a to v sume 6,9 mld. eur. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad Európskej únie Eurostat pri príležitosti summitu Európska únia - Kanada, ktorý sa uskutočnil v nedeľu v Bruseli.


Slovensko vlani na kanadský trh vyviezlo tovary za 166 mil. eur a z tejto krajiny doviezlo tovary v hodnote 69 mil. eur. Slovenská republika tak voči Kanade dosiahla prebytok v sume 97 mil. eur.

 

Najväčší prebytok v obchode s tovarmi s Kanadou dosiahli v minulom roku Nemecko (6,9 mld. eur) a Taliansko (2,225 mld. eur). Najvyššie deficity v obchode s Kanadou za minulý rok evidovali Veľká Británia (- 6,737 mld. eur) a Belgicko (- 950 mil. eur).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies