EÚ upozorňuje na vysoký počet dopravných nehôd - najohrozenejší sú motorkári

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 07:46 • 2 min
EÚ upozorňuje na vysoký počet dopravných nehôd - najohrozenejší sú motorkári

EÚ upozorňuje na vysoký počet dopravných nehôd - najohrozenejší sú motorkári - Doprava Európska komisia (EK) zverejnila dnes nové štatistické údaje o počte smrteľných dopravných nehôd na európskych cestách v roku 2011. Podľa týchto údajov sa vlani znižova

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) zverejnila dnes nové štatistické údaje o počte smrteľných dopravných nehôd na európskych cestách v roku 2011. Podľa týchto údajov sa vlani znižovanie nehôd s tragickými následkami výrazne spomalilo.
      V porovnaní s veľmi sľubným znižovaním tragických nehôd počas uplynulého desaťročia v celej EÚ (v priemere o šesť percent) bolo vlaňajšie zníženie na úrovni mínusových dvoch percent. 
      EK upozornila, že v niektorých štátoch, ako napríklad Nemecko a Švédsko, ktoré v minulosti dosahovali veľmi dobré výsledky v oblasti cestnej bezpečnosti, vlani značne narástol počet úmrtí na cestách. 
      V ďalších  členských štátoch, v Poľsku a Belgicku, ktoré v oblasti bezpečnosti na cestách už aj predtým zaostávali, sa počet úmrtí tiež zvýšil. 
      EK upozornila, že aj naďalej pretrváva problém motocyklov, v prípade ktorých sa počet smrteľných dopravných nehôd ani po viac ako desaťročí stále neznižuje.
      "Tieto čísla sú varovaním. Predstavujú najpomalší pokles počtu úmrtí na cestách za posledné desaťročie. Na európskych cestách ešte vždy každý deň zomiera 85 ľudí, čo je neprijateľné," uviedol dnes komisár EÚ pre dopravu Siim Kallas.
      Komisár dodal, že ak EÚ chce dosiahnuť stanovený cieľ, ktorým je do roku 2020 znížiť počet smrteľných dopravných nehôd na polovicu, bude musieť výrazne posilniť úsilie na úrovni celej EÚ a tiež na vnútroštátnej úrovni.
      Komisár Kallas uviedol, že požiada ministrov všetkých členských štátov o informácie o vnútroštátnych plánoch na presadenie bezpečnosti na cestách na rok 2012, aby sa uistil, že ani v ťažkých hospodárskych časoch sa táto dôležitá práca neznižuje. 
      Prioritou bude podľa Kallasa zníženie počtu smrteľných dopravných nehôd motocyklistov na úrovni EÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies