EÚ si posvieti na firmu blízku strane Smer, ktorá získala peniaze z eurofondov

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:57 • 2 min
EÚ si posvieti na firmu blízku strane Smer, ktorá získala peniaze z eurofondov

BRATISLAVA - Európska komisia ide podľa denníka SME preveriť obstarávania externého manažmentu eurofondových projektov, ktoré v 70 prípadoch zo 70, na ktorých sa zúčastnila, vyhrala firma Star EU.

slovakia

left justify in out

Súťaže sa konali za prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) a ešte pred nimi straníkov na Star EU upozornil vtedajší generálny manažér Smeru-SD a súčasný minister práce Ján Richter.

 

Hovorkyňa komisára pre regionálnu politiku Johannesa Hahna Shirin Wheelerová pre denník povedala, že slovenské úrady požiadajú, aby Európskej komisii poskytli informácie, ktoré komisia podrobí analýze. Zodpovednosť za čerpanie fondov však podľa Európskej komisie nesú členské štáty.

 

Na otázky denníka, či budú obstarávania preverovať, neodpovedali polícia ani prokuratúra. Už dva dni mlčí aj ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré má na starosti Regionálny operačný program (ROP).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies