EÚ sa pripravuje: Európu čaká na jar nápor utečencov z Afriky

NETKY.SK • 2 Február 2017, 15:51 • 2 min
EÚ sa pripravuje: Európu čaká na jar nápor utečencov z Afriky

BRUSEL - Európska únia zvyšuje dotácie na výcvik líbyjských pohraničných zložiek a na výstavbu táborov v Afrike. Ide o súčasť širších príprav na jarnú sezónu, kedy sa s najväčšou pravdepodobnosťou znova zvýši migračný tok z Afriky do Európy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia európskych inštitúcií. "Robíme to, čo je skutočne nevyhnutné... a robíme to efektívne," povedal jeden zo zdrojov.

 

Problematikou migračnej trasy do Európy cez Stredozemné more a situáciou v Líbyi by sa mali zaoberať lídri EÚ na piatkovom neformálnom summite na Malte.

 

Vlani podnikol cestu z Líbye do Európy rekordný počet osôb, a síce 181.000. Medzi nimi sa nachádzalo 25.000 maloletých bez sprievodu. Predpokladá sa, že pokus dostať sa cez more na starý kontinent neprežilo 5000 ľudí.

 

Migračný tok z Afriky do Európy sa v tomto roku zrejme znova obnoví v celej svojej intenzite s príchodom jari a lepších poveternostných podmienok na mori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies