EÚ sa priklonila na stranu WHO a stavia sa do opozície voči USA

NETKY.SK • 19 Máj 2020, 14:02 • 2 min
EÚ sa priklonila na stranu WHO a stavia sa do opozície voči USA

BRUSEL - Európska únia podporuje Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) a mnohostranné úsilie v rámci boja proti pandémii nového koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hrozba USA 

Hovorca Európskej komisie Eric Mamer to uviedol v dnešných hodinách po tom, čo americký prezident Donald Trump pohrozil zmrazením financovania WHO.

 

 

Trump podľa tlačovej agentúry AFP uviedol, že USA môžu permanentne zmraziť financovanie Svetovej zdravotníckej organizácie, pokiaľ v nej do 30 dní nedôjde k "podstatným zlepšeniam".

 

Blízke vzťahy s Čínou 

Washington pozastavil svoju finančnú podporu WHO v polovici apríla a obvinil túto organizáciu, že má príliš blízke vzťahy s Čínou, ako aj z toho, že zatajuje a zle vedie riešenie koronavírusovej pandémie.

 

img

 

"Toto je doba na solidaritu, nie na ukazovanie prstom (na vinníkov) alebo na podkopávanie mnohostrannej spolupráce," uviedla v utorok na otázky novinárov hovorkyňa EK pre zahraničné veci a bezpečnostné otázky Virginie Battuová-Henrikssonová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies