EÚ sa nepáči ústavný zákon o rodine z dielne KDH a Smeru

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 09:14 • 2 min
EÚ sa nepáči ústavný zákon o rodine z dielne KDH a Smeru

BRUSEL - Manželstvo je jedinečným zväzkom jedného muža a jednej ženy. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. Toto sú dve vety, ktoré chce do ústavy doplniť KDH s podporou Smeru-SD. Socialistom v europarlamente sa to nepáči.

slovakia

left justify in out

"Sme znepokojení vývojom v niekoľkých členských krajinách EÚ vrátane Slovenska, kde práva gayov, lesbičiek a transsexuálov čelia útokom", povedal šéf frakcie socialistov v Európskom parlamente Hannes Swoboda. "My, socialisti a demokrati v Európskom parlamente, potvrdzujeme náš nemenný záväzok inklúzie a rovnakých práv pre všetkých", vyhlásil Swoboda.

 

"Už sme pánovi Swobodovi poslali list aj mail. Zostali sme zaskočení jeho vyhlásením. Na Slovensku sa na tieto osoby neútočí...", povedal pre denník Nový Čas europoslanec za Smer-SD Vladimír Maňka. Denník sa téme venuje na strane 12 v článku "EÚ kritizuje zákon o rodine".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona