EÚ sa možno nepodarí dosiahnuť dohodu s Britániou, varoval Tusk

NETKY.SK • 13 November 2015, 07:02 • 2 min
EÚ sa možno nepodarí dosiahnuť dohodu s Britániou, varoval Tusk

VALLETA - Európska únia možno nebude schopná splniť podmienky Británie, na základe ktorých by Londýn zotrval v európskej dvadsaťosmičke, vyjadril obavy predseda Európskej rady Donald Tusk. Napísala to v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Požiadavky Britov sú podľa Tuska "príliš tvrdé". Britský premiér David Cameron plánuje do konca roka 2017 usporiadať referendum o členstve Spojeného kráľovstva v únii.


Zachovanie členstva Londýna v EÚ Cameron podporí, pokiaľ sa mu dokonca tohto roka podarí dosiahnuť s Bruselom dohodu o hospodárskych reformách, sprísnení podmienok voľného pohybu osôb, obmedzení byrokracie a iných navrhovaných zmenách, pripomenula AP.


"Neexistujú záruky, že sa nám to podarí dosiahnuť do decembra," zapochyboval v tejto súvislosti Tusk po štvrtkovom summite o migrácii na Malte. Dodal, že proces vyjednávania s Londýnom "je veľmi, veľmi tvrdá hra".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies