EÚ s Gréckom "kolektívne" zlyhali pri vytváraní podmienok pre utečencov

NETKY.SK • 20 Október 2016, 12:30 • 2 min
EÚ s Gréckom "kolektívne" zlyhali pri vytváraní podmienok pre utečencov

ATÉNY - Utečenci v táboroch na území Grécka stále žijú v prevažne "otrasných podmienkach". Zápasia s nedostatočným prístupom k zdravotnej starostlivosti a samotné úrady neprijali nedostatočné opatrenia na identifikáciu tých najzraniteľnejších.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnenej správy medzinárodnej humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF).

 

Organizácia konštatovala, že Európska únia s Gréckom "kolektívne" zlyhali pri vytváraní humánnych a dôstojných podmienok pre prijatie utečencov.  Agentúra AP uviedla, že vyše 60.000 migrantov a vojnových utečencov - mnohí zo Sýrie a Iraku - uviazlo v Grécku po tohtoročnom uzatvorení európskych hraníc. Väčšina z nich žije v stanoch v zhruba 50 utečeneckých táboroch. Približne 14.000 týchto osôb sa nachádza na ostrovoch vo východnej časti Egejského mora, kde ich preverujú a čaká ich potenciálna deportácia späť do neďalekého Turecka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona