EÚ: Rusko musí stiahnuť všetky zbrane a vojakov z Ukrajiny

NETKY.SK • 10 November 2014, 15:18 • 2 min
EÚ: Rusko musí stiahnuť všetky zbrane a vojakov z Ukrajiny

BRUSEL – Európska únia vyzvala v pondelok Rusko, aby dodržiavalo všetky svoje záväzky vyplývajúce z Minského memoranda, a aby stiahlo všetky svoje jednotky a zbrane z Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú politiku Federica Mogheriniová vo vyhlásení zdôraznila, že Rusko musí podniknúť kroky, aby zabránilo ďalšiemu presunu bojovníkov, zbraní a vojenskej techniky na východ Ukrajiny. Malo by tiež využiť svoj vplyv na proruských separatistov v záujme dodržiavania dohody o prímerí uzavretej začiatkom septembra v Minsku. „Posledné správy monitorovacej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) o konvojoch ťažkých zbraní, tankov a vojakov bez insignií na území ovládanom separatistami predstavujú väčšmi znepokojivý vývoj,“ uviedla Mogheriniová, ktorá vyzvala obe strany ukrajinského konfliktu k zachovaniu pokoja.

 

Východoukrajinský Doneck bol v nedeľu terčom najhoršieho ostreľovania a bombardovania za posledné mesiace. Povstalci obviňujú Kyjev zo začatia novej ofenzívy v oblasti. Ukrajinská vláda zase obvinila Rusko z toho, že do oblasti Donbasu vyslala desiatky tankov, húfnic a nákladných vozidiel. Moskva tieto tvrdenia odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies