EÚ prijala antidumpingové clá na oceľ z Brazílie, Iránu, Ruska a Ukrajiny

NETKY.SK • 6 Október 2017, 14:47 • 2 min
EÚ prijala antidumpingové clá na oceľ z Brazílie, Iránu, Ruska a Ukrajiny

BRUSEL - Európska komisia rozhodla o uvalení antidumpingových ciel na dovoz brazílskych, iránskych, ruských a ukrajinských plochých produktov z ocele valcovaných za tepla.

slovakia

left justify in out

Pri dovoze týchto produktov na trh Európskej únie z uvedených krajín sa budú platiť clá od 17,60 eura do 96,50 eura za tonu. Importu takýchto produktov zo Srbska, ktorý EK najprv tiež prešetrovala, sa antidumpingové clá nebudú týkať, pretože dovážané objemy sa považujú za zanedbateľné. EK o tom informovala v piatok.

EK konštatovala, že jej rozhodnutie je ďalším krokom Európskej únie s cieľom chrániť pracovné miesta pred neférovými obchodnými praktikami. Celkovo tak EÚ v prípade ocele prijala už 48 opatrení zameraných proti dumpingovým cenám a proti subvenciám. Cieľom je podľa EK poskytnúť európskym firmám rovnaké podmienky a spravodlivú hospodársku súťaž.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies