EÚ prešetruje daňové úľavy Francuzským a Belgickým prístavom

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 14:30 • 2 min
EÚ prešetruje daňové úľavy Francuzským a Belgickým prístavom

BRUSEL - Európska únia prešetruje daňové úľavy, ktoré využívajú prístavy vo Francúzsku a Belgicku, aby posúdila, či sú v súlade s pravidlami pre poskytovanie štátnej pomoci, alebo či zvýhodňujú prístavy v týchto krajinách oproti ich konkurentom.

slovakia

left justify in out

Európska komisia (EK) ešte v januári požiadala Francúzsko a Belgicko, aby dali svoju legislatívu o korporátnych daniach do súladu s pravidlami Európskej únie zrušením daňových výnimiek pre prístavy, ale obe krajiny tak doteraz neurobili.


Väčšina francúzskych prístavov je oslobodená od korporátnych daní a mnohé veľké prístavy v Belgicku majú nižšie sadzby dane ako iné firmy. "Prístavy zohrávajú kľúčovú úlohu v ekonomike EÚ. Naše pravidlá o hospodárskej súťaži to zohľadňujú a umožňujú členským štátom podporovať výstavbu alebo modernizáciu infraštruktúry prístavov prostredníctvom investičnej pomoci. Avšak daňové výnimky by nemali deformovať hospodársku súťaž poskytovaním neprimeranej výhody niektorým prístavom v porovnaní s inými v Európe," uviedla v piatok eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová. Ak Francúzsko a Belgicko nedajú svoju legislatívu do súladu s pravidlami EÚ, mohli by im hroziť pokuty.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona