EÚ predstavuje pre Čínu najväčšieho obchodného partnera

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 12:50 • 2 min
EÚ predstavuje pre Čínu najväčšieho obchodného partnera

PARÍŽ - Počas dnešnej tlačovej konferencie francúzsky prezident Macron vyzval svojho čínskeho kolegu Si Ťin-pchinga k rešpektovaniu jednoty Európskej únie a budovania príkladných vzťahov medzi Európou a Čínou. S informáciou prišli tlačové agentúry AFP a Reuters.

slovakia

left justify in out

Činsky prezident prišiel do Francúzska v rámci svojej oficiálnej cesty po Európe. Prezident Francúzska ho privítal v hlavnom meste už počas včerajšieho dňa. 

 

img

 

"Radi by sme pokročili v obnove mnohostranných vzťahov. Máme rozdielne názory, nezhody - je jasné, že v dejinách ľudstva sa vplyv nezaobíde bez rivality, nikto nie je naivný." 

 

"Ale my Čínu rešpektujeme a sme odhodlaní viesť dialóg a spolupracovať. Prirodzene, očakávame, že naši hlavní partneri budú rešpektovať jednotu Európskej únie a hodnoty, ktoré vyznávame a presadzujeme vo svete," povedal Macron.

 

img

 

Si Ťin-pching vyhlásil, že EÚ a Čína "spoločne napredujú", ale oba obchodné bloky musia prekonať "podozrenia" z jednej aj druhej strany. 

 

"Samozrejme, existujú rozdiely a súťaženie, ale je to pozitívne súťaženie," uviedol čínsky prezident Si na tlačovej konferencii. "Napredujeme spoločne. Nemali by sme dovoliť, aby nás vzájomné podozrenia viedli k tomu, že sa budeme neustále pozerať dozadu za chrbát," dodal na záver. EÚ predstavuje pre Čínu najväčšieho obchodného partnera a Si sem prišiel toto partnerstvo ešte viac posilniť.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies