EÚ predĺžila sankcie voči sýrskemu režimu do 1. júna 2018

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 12:17 • 2 min
EÚ predĺžila sankcie voči sýrskemu režimu do 1. júna 2018

BRUSEL - Rada Európskej únie dnes rozhodla o predĺžení sankcií EÚ voči sýrskemu režimu o ďalší rok - do 1. júna 2018. Ide o rozhodnutie, ktoré je v súlade so stratégiou EÚ pre Sýriu, uvádza sa v dokumente prijatom Radou ministrov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V stratégii EÚ pre Sýriu prijatej v apríli tohto roka je zakotvené, že Brusel bude zachovávať reštriktívne opatrenia voči sýrskemu režimu a jeho podporovateľom dovtedy, kým budú pokračovať represie voči civilistom.

 

Rada ministrov dnes na zoznam osôb, na ktorých sa vzťahuje režim sankcií, zaradila ďalších troch ministrov sýrskej vlády a aktualizovala informácie týkajúce sa určitých osôb a právnických subjektov uvedených na "čiernom zozname". Ten v súčasnosti zahŕňa 240 osôb a 67 organizácií a podnikov, na ktoré sa vzťahuje zmrazenie aktív a zákaz cestovania v priestore EÚ.

 

Súčasné sankcie voči Sýrii zahŕňajú ropné embargo, obmedzenie určitých investícií, zmrazenie aktív Sýrskej centrálnej banky v rámci EÚ a obmedzenie vývozu zariadení a technológií dvojakého využitia, ktoré môžu byť použité pri výkone represálií. Sankcie sa vzťahujú aj na zariadenia a technológie na monitorovanie alebo odpočúvanie internetovej či telefonickej komunikácie.

 

Rada ministrov pri tejto príležitosti zdôraznila, že EÚ chce aj naďalej poskytovať humanitárnu pomoc všetkým občanom Sýrie vrátane tých, ktorí sú v obliehaných mestách a v ťažko dostupných oblastiach.

 

Predĺženie a rozšírenie sankčného režimu voči Sýrii nadobudne platnosť po zverejnení dokumentu v Úradnom vestníku EÚ 30. mája 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies