EÚ predĺžila ekonomické sankcie voči Rusku na ďalší polrok

NETKY.SK • 15 December 2017, 06:38 • 2 min
EÚ predĺžila ekonomické sankcie voči Rusku na ďalší polrok

BRUSEL - Premiéri a prezidenti členských krajín EÚ na summite v Bruseli schválili predĺženie hospodárskych sankcií voči Rusku o ďalších šesť mesiacov. Informáciu potvrdil aj predseda Európskej rady Donald Tusk.

slovakia

left justify in out

Hlavy vlád a štátov rozhodli, že vzhľadom na pokračujúce angažovanie sa Ruska v konflikte na Ukrajine predĺžia balík ekonomických sankcií voči Moskve na obdobie ďalších šiestich mesiacov.

"EÚ je jednotná ohľadom pokračovania ekonomických sankcií voči Rusku," uviedol Tusk na svojom účte na Twitteri.

 

Lídri EÚ tak potvrdili svoju pozíciu z leta tohto roku, keď na júnovom summite EÚ (28.6.) odsúhlasili rovnako polročné predĺženie ekonomických sankcií - do 31. januára 2018. Nové predĺženie znamená platnosť týchto reštriktívnych opatrení do 31. júla 2018.

 

Sankcie boli prvýkrát prijaté 31. júla 2014 po ruskej anexii polostrova Krym a jeho podpore pre separatistov na východe Ukrajiny. Zameriavajú sa na sektor financií, energetiky a obrany, ako aj oblasť tovaru s dvojakým použitím. Bránia tiež prístupu ruských bánk na trhy EÚ a obmedzujú dovoz určitých tovarov z Ruska do Únie.

 

Únia spojila zrušenie sankcií s implementáciou mierovej dohody z Minska, ktorá obe strany konfliktu vyzýva na prijatie bezpodmienečného prímeria a odsun ťažkých zbraní z frontovej línie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies