EÚ pred nadchádzajúcou zimou venuje Grécku na migrantov 115 miliónov eur

NETKY.SK • 12 September 2016, 14:27 • 2 min
EÚ pred nadchádzajúcou zimou venuje Grécku na migrantov 115 miliónov eur

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že poskytne dodatočných 115 miliónov eur na zlepšenie životných podmienok pre utečencov, migrantov a žiadateľov o azyl v Grécku. Peniaze pôjdu na účet humanitárnych organizácií pôsobiacich v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa komisie sa tak finančná pomoc EÚ pre Grécko v rámci Nástroja pre krízovú podporu zvýši na celkovú sumu 198 miliónov eur. Eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízový manažment Christos Stylianidis upozornil, že exekutíva EÚ, v úzkej spolupráci s gréckou vládou, opätovne prejavila solidaritu s Gréckom v snahe o lepšie zvládnutie utečeneckej krízy.


"Hlavným cieľom nového financovania je zlepšiť podmienky pre utečencov v Grécku pred nadchádzajúcou zimou," uviedol komisár. Pripomenul, že v uplynulých mesiacoch EK významne prispela k obnoveniu dôstojných životných podmienok utečencov prostredníctvom svojich humanitárnych partnerov.


Dodatočné financovanie EÚ sa zameria na štyri priority: na zlepšenie stavu existujúcich prístreškov a výstavbu nových zariadení v tábore pred nadchádzajúcou zimou vrátane vykurovania; priamu pomoc utečencom prostredníctvom nákupných kupónov na pokrytie základných potrieb pre ich rodiny; prístup detí utečencov k vzdelávaniu a pomoc maloletým bez sprievodu, ktorí potrebujú zvláštnu starostlivosť a ochranu.


Celková pomoc Európskej únie na podporu Grécka pri riešení aktuálnych problémov spojených s migráciou už presiahla sumu jednej miliardy eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies