EÚ pracuje na štrukturálnej reforme trhu s elektrinou, vyhlásila Von der Leyenová

NETKY.SK • 29 August 2022, 16:15 • 2 min
EÚ pracuje na štrukturálnej reforme trhu s elektrinou, vyhlásila Von der Leyenová

BLED – Povedala to v pondelok predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ktorá tiež upozornila na potrebu zbaviť sa závislosti od ruských fosílnych palív. TASR správu prevzala z agentúry AFP a vyjadrení von der Leyenovej na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Európska únia pracuje na štrukturálnej reforme trhu s elektrickou energiou. „Prvý krok je ukončenie našej závislosti od ruských fosílnych palív,“ napísala von der Leyenová na Twitteri po svojom vystúpení na strategickom fóre v slovinskom meste Bled.

 

 

Nárast potreby po ostatných surovinách podľa jej vyjadrení nesmie viesť k vytvoreniu nových závislostí v hospodárskej oblasti. „Musíme diverzifikovať dodávky zásob a budovať väzby so spoľahlivými partnermi,“ dodala. Európska únia podľa jej slov pracuje na „mimoriadnom zásahu“ s cieľom udržať pod kontrolou ceny elektrickej energie, ktoré sa zvyšujú v dôsledku ruskej invázie na Ukrajine. EÚ takisto pripravuje štrukturálnu reformu tohto trhu.

 

 

Von der Leyenová na sociálnej sieti upozornila aj na silu demokracie, na schopnosť „podporovať základné princípy“, odolávať agresii a ochraňovať hodnoty. Predsedníčka EK v pondelok v Slovinsku absolvovala rokovania so slovinským prezidentom Borutom Pahorom a premiérom Robertom Golobom. Hovorili o význame ďalšieho upevnenia väzieb s partnerskými krajinami na západnom Balkáne a o riešení situácie na energetických trhoch a v spojitosti so zaistením dodávok.

 

 

Možno vás zaujme: Niektorí politici budujú v občanoch extrémizmus, vyhlásil premiér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona