EÚ požaduje nové prezidentské voľby vo Venezuele a pripravuje ďalšie sankcie

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 11:50 • 2 min
EÚ požaduje nové prezidentské voľby vo Venezuele a pripravuje ďalšie sankcie

BRUSEL - Ministri zahraničných vecí krajín Európskej únie vyzvali v pondelok na konanie nových prezidentských volieb vo Venezuele a pripravujú cielenejšie sankcie voči osobám blízkym prezidentovi Nicolásovi Madurovi.

slovakia

left justify in out

Podľa EÚ mali nedávne prezidentské voľby závažné nedostatky a mali by sa konať opäť "v súlade s medzinárodne uznanými demokratickými štandardmi".

 

Maduro získal vo voľbách 20. mája svoj druhý šesťročný mandát v tejto latinskoamerickej krajine, ktorá je síce bohatá na ropu, no zažíva hlbokú hospodársku i humanitárnu krízu prejavujúcu sa nedostatkom potravín, liekov i ďalších komodít. Jeho najvýznamnejší vyzývateľ označil voľby za nelegitímne a hlavné opozičné strany ich bojkotovali.

 

Ministri zahraničných vecí uviedli, že budú "konať rýchlo" s cieľom uvaliť viac sankcií proti venezuelským úradom, ktoré však nepostihnú venezuelský ľud.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona