EÚ potrebuje stabilnú vládu v Nemecku viac ako kedykoľvek predtým

NETKY.SK • 25 September 2017, 16:42 • 2 min
EÚ potrebuje stabilnú vládu v Nemecku viac ako kedykoľvek predtým

BRUSEL - Európska únia potrebuje stabilnú vládu v Nemecku viac ako kedykoľvek predtým. Zdôraznil to predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker v liste adresovanom nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, ktorá si v nedeľňajších celonemeckých voľbách zabezpečila svoj štvrtý mandát na čele spolkovej vlády.

slovakia

left justify in out

Šéf exekutívy EÚ vo svojom liste podľa agentúry DPA zdôraznil, že "veľké globálne výzvy" si žiadajú nemeckú vládu, ktorá prispeje k vytvoreniu Európy s "činorodým duchom".

 

Juncker zároveň zaželal Merkelovej úspech v nadchádzajúcich koaličných rokovaniach, v ktorých sa bude musieť spoľahnúť na podporu menších strán - liberálov zo Slobodnej demokratickej strany (FDP) a Zelených.

 

Hovorca EK Margaritis Schinas na dnešnej tlačovej konferencii na otázku, ako eurokomisia vníma historicky vysoký počet hlasov pre pravicovopopulistickú Alternatívu pre Nemecko (AfD) a jej vstup do Bundestagu, odpovedal veľmi stručne: "Európska únia dôveruje demokracii".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies