EÚ potrebuje novú víziu, vyhlásil Tsipras na summite juhoeurópskych krajín

NETKY.SK • 9 September 2016, 17:52 • 2 min
EÚ potrebuje novú víziu, vyhlásil Tsipras na summite juhoeurópskych krajín

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras vyzval dnes na summite juhoeurópskych krajín v Aténach na vytvorenie "novej vízie pre Európu".

slovakia

left justify in out

"Naším spoločným cieľom je súdržnosť Európskej únie," zdôraznil na otvorení summitu, na ktorom sa zišli šéfovia vlád a ich predstavitelia z Francúzska, Talianska, Cypru, Malty, Španielska a Portugalska.

 

Členské krajiny EÚ pri Stredozemnom mori podľa Tsiprasa "nadmerne" zasiahli globálna finančná i utečenecká kríza a EÚ sa musí viac usilovať, aby súčasné problémy prekonala. "Potrebujeme novú víziu pre Európu," citovala Tsiprasa tlačová agentúra DPA.

 

Cieľom aténskeho summitu EÚ-Stredomorie (EuMed) 2016 je rozvinúť diskusiu o spoločných problémoch a budúcnosti Európy, ale "v žiadnom prípade" nechce vytvárať jednotný front proti členským krajinám EÚ na severe, zopakovala pred stretnutím grécka vláda.

 

Grécky premiér na ňom privítal francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, talianskeho premiéra Mattea Renziho, portugalského premiéra Antónia Costu, cyperského prezidenta Nikosa Anastasiadisa a maltského premiéra Josepha Muscata. Španielsko na summite zastupuje štátny tajomník pre záležitosti Európskej únie Fernando Eguidazu, keďže úradujúci premiér Mariano Rajoy účasť odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies