EÚ poskytne Protimonopolnemu úradu peniaze na odhaľovanie protisúťažných dohôd

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 19:20 • 2 min
EÚ poskytne Protimonopolnemu úradu peniaze na odhaľovanie protisúťažných dohôd

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad SR (PMÚ) získa zo zdrojov Európskej únie nenávratný finančný príspevok pre oblasť odhaľovania protisúťažných dohôd. Ako vyplýva zo zmluvy uzavretej medzi Úradom vlády SR a PMÚ v hodnote 259,2 tis. eur, peniaze sú určené na zabezpečenie financovania miezd a odmien zamestnancov PMÚ v rámci Operačného programu Technická pomoc.

slovakia

left justify in out

"V rámci uvedeného operačného programu bude Protimonopolný úrad SR posudzovať podnety, v ktorých je podozrenie na porušenie zákona o ochrane hospodárskej súťaže, a ktoré úrad dostane od riadiacich orgánov operačných programov európskych štrukturálnych a investičných fondov," informovala v pondelok hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

"Bude spolupracovať s Centrálnym koordinačným orgánom v oblasti tvorby základných systémových a koncepčných dokumentov, metodiky, ako aj vykonávať školenia k problematike dohôd obmedzujúcich súťaž, najmä pokiaľ ide o koordináciu vo verejnom obstarávaní podľa zákona o ochrane hospodárskej súťaže," dodala hovorkyňa PMÚ.

PMÚ je presvedčený, že zabezpečenie financovania miezd a odmien z Operačného programu Technická pomoc nielen prispeje k navýšeniu kapacít odboru kartelov, ale tiež pozitívne ovplyvní výkon jeho kontroly nad verejnými obstarávaniami spojenými s čerpaním prostriedkov z európskych štrukturálnych fondov. Zmluva po zverejnení v centrálnom registri nadobudla účinnosť 13. mája.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies