EÚ poskytne päť miliónov eur pomoci pre Bangladéš

NETKY.SK • 19 September 2011, 22:22 • 2 min
EÚ poskytne päť miliónov eur pomoci pre Bangladéš

EÚ poskytne päť miliónov eur pomoci pre Bangladéš

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia dnes oznámila, že vyčlenila sumu päť miliónov eur na humanitárnu pomoc pre Bangladéš, ktorý trpí následkami monzúnových dažďov a následných ničivých záplav.
Financie sú určené na nákup potravín, pitnej vody, stany a sanitárne zariadenia a na zabezpečenie základnej lekárskej starostlivosti pre ľudí, ktorí stratili svoje domovy.
"Humanitárna situácia v Bangladéši je zlá. Státisíce ľudí museli opustiť svoje domovy po poslednej vlne záplav a žijú v nepredstaviteľných podmienkach v narýchlo zbitých chatrčiach alebo pod holým nebom," uviedla Kristalina Georgievová, komisárka EÚ zodpovedná za medzinárodnú spoluprácu, humanitárnu pomoc a krízové situácie.
Georgievová uviedla, že je tu výzva na európsku solidaritu a preto Európska komisia poskytne pomoc tým, ktorí sa ocitli v najväčšej núdzi. 
Záplavy v období monzúnov postihli oblasť s odhadom okolo jedného milióna ľudí a podľa domácich úradov okolo 200.000 ľudí sa ocitlo bez strechy nad hlavou, zúfalo hľadajúc nejaké útočisko. 
Situácia je o to zložitejšia, že mnohé zo zaplavených území zostanú pod vodou aj niekoľko mesiacov, čo sťažuje rýchly návrat domov tisícok utečencov žijúcich pozdĺž rozvodnených riek.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies