EÚ poskytne na projekty v Libanone 30 miliónov eur

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 11:20 • 2 min
EÚ poskytne na projekty v Libanone 30 miliónov eur

EÚ poskytne na projekty v Libanone 30 miliónov eur - Politika Európska komisia (EK) dnes rozhodla o poskytnutí novej finančnej pomoci pre vládu v Libanone, ktorá má prispieť k zlepšeniu životných podmienok a zredukovaniu sociálnych nerovností v tejto blíz

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) dnes rozhodla o poskytnutí novej finančnej pomoci pre vládu v Libanone, ktorá má prispieť k zlepšeniu životných podmienok a zredukovaniu sociálnych nerovností v tejto blízkovýchodnej krajine. Prvá časť tohtoročného programu EÚ pre Libanon je vo výške 30 miliónov eur.
      Správa EK uvádza, že za posledné roky boli najpodstatnejšou súčasťou finančnej pomoci pre Libanon operácie zamerané na odmínovanie zamínovaných území. Aj tohto roku EÚ pokračuje v tejto tradícii, pričom sa sumou 10 miliónov eur zameria na posilnenie administratívnej kapacity libanonskej vlády, ktorá má na starosti odmínovávanie územia a vytváranie nových sociálno-ekonomických podmienok pre obyvateľov krajiny.
      "Libanon v posledných rokoch dokázal, že je dobrým partnerom Európskej únie a je pre nás kľúčové udržať tieto dobré vzťahy, pričom chceme prispieť k zlepšeniu životných podmienok Libanončanov a vyvinúť dôraznejší tlak na reformy," uviedol v súvislosti s oznámením o finančnej pomoci komisár EÚ pre rozšírenie a susedskú politiku Štefan Füle. 
      Časť z financií EÚ - 15 miliónov eur - bude zameraná na palestínskych utečencov žijúcich v utečeneckých táboroch na území Libanonu. Tí podľa správy EK patria k najchudobnejšej a najzraniteľnejšej zložke obyvateľstva. Nový finančný program by sa mal zamerať na vytváranie pracovných miest a lepšieho prístupu k vzdelávaniu pre mladých Palestínčanov.
      Tretia a posledná časť finančnej podpory pre Libanon - v sume päť miliónov eur - pôjde na oblasť zničenej infraštruktúry a zdravotníckych centier v utečeneckých táboroch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona