EÚ poskytne Madagaskaru pomoc vyše 500 miliónov eur

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:39 • 2 min
EÚ poskytne Madagaskaru pomoc vyše 500 miliónov eur

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že poskytne Madagaskaru finančnú pomoc vo výške 518 miliónov eur. Ide o súčasť programov EÚ v oblasti rozvojovej spolupráce.

slovakia

left justify in out

Madagaskar patrí medzi najchudobnejšie krajiny na svete. Program EÚ je v tomto prípade zameraný na zmierňovanie chudoby v období 2014-2020.

Eurokomisár pre medzinárodnú spoluprácu a rozvoj Neven Mimica pripomenul, že ide o nový program, ktorý dnes v Antananarive podpísal spolu s madagaskarským prezidentom prezidentom Herym Rajaonarimampianinom. Tento program je zameraný na boj proti chudobe prostredníctvom udržateľného a inkluzívneho rastu.

 

"EÚ v je odhodlaná úzkej spolupráci s Madagaskarom pracovať na dosiahnutí tohto ambiciózneho cieľa. Ale odvážne reformy sú nevyhnutné na zmiernenie chudoby v prospech obyvateľstva," skonštatoval Mimica a spresnil, že úspech rozvojových programov EÚ bude nakoniec závisieť úsilí Madagaskaru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona