EÚ poskytne Fínsku milióny eur na začlenenie migrantov na trh práce

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 14:57 • 2 min
EÚ poskytne Fínsku milióny eur na začlenenie migrantov na trh práce

BRUSEL – Na začlenenie migrantov na trh práce poskytne Európska únia Fínsku desať miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Peniaze z Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI) dostane fínsky investičný fond Epiqus. Vynaloží ich na integráciu 2500 až 3700 migrantov na fínsky trhu práce. Migranti získajú prístup k školeniam a pomoc pri získavaní zamestnania.

 

"Investičný plán pre Európu a EFSI sú inovatívnymi nástrojmi na rozbehnutie investícií v Európe. Dnešná dohoda je dôkazom rastúcej úlohy EFSI v podporovaní spoločensky zameraných projektov, v tomto prípade na integráciu a zamestnanosť migrantov. Je to prvý projekt svojho druhu v Európe a budeme pozorne sledovať, ako sa osvedčí, pretože by mohol byť modelovým príkladom," uviedol podpredseda EK pre zamestnanosť, rast a investície Jyrki Katainen.

 

Uvedená finančná podpora je súčasťou projektu Investičný plán pre Európu, ktorý má za cieľ prostredníctvom finančnej pomoci konkrétnych projektov pritiahnuť ďalšie investície súkromného sektora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona