EÚ poskytne Bosne novú finančnú pomoc na riadenie migrácie

NETKY.SK • 10 August 2018, 16:17 • 2 min
EÚ poskytne Bosne novú finančnú pomoc na riadenie migrácie

BRUSEL - Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že prijala osobitné opatrenie vo výške šesť miliónov eur, ktoré sú určené na podporu Bosny a Hercegoviny pri riadení migračných tokov.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky EÚ by mali zlepšiť kapacitu zodpovedných úradov v Bosne, pokiaľ ide o identifikáciu, registráciu a zaistenie návratu štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí už prekročili hranice tejto balkánskej krajiny.

 

Finančná pomoc z rozpočtu Únie zároveň pomôže bosnianskym úradom pri ubytovaní a zaistení základných služieb pre utečencov, žiadateľov o azyl a migrantov a posilní kapacity hraničnej kontroly. Pomoc by mala prispieť aj k prevencii a boji proti obchodovaniu s ľuďmi.

 

Eurokomisia pripomenula, že novovyčlenené prostriedky dopĺňajú doterajšiu sumu 1,5 milióna eur, ktorá bola v júni tohto roku sprístupnená Bosne a Hercegovine na riešenie okamžitých humanitárnych potrieb utečencov a migrantov.

 

Exekutíva EÚ okrem humanitárnej pomoci poskytla Bosne od roku 2007 finančnú pomoc priamo pre oblasť migrácie a lepšiu správu hraníc vo výške 24,6 milióna eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona